Kopaszodás megszüntetése – mit tegyünk kopaszodás ellen?

A kopaszodás a haj részleges vagy teljes hiánya. Tegyen a kopaszodás ellen, ismerje meg ezt a hatásos kezelést!

Mit kell tudni a kopaszodásról?

Kopaszodás

Hogy milyen mértékű vagy formájú a kopaszodás, az nagyon eltérő lehet. A leggyakoribb a férfias típusú kopaszodás (androgén alopécia), ami tulajdonképpen a hormonális receptorok zavara.

A férfias típusú kopaszodás nem keverendő össze a foltos kopaszodással (alopécia areata), míg az előbbi a hajvonal hátratolódásával, ez utóbbi foltos hajhullással jár. A foltos kopaszodás extrém formája az alopecia totalis, amely a haj teljes elvesztésével jár. (Ismeretes még az alopécia universalis, ebben az esetben a test egész felületéről kihullik a szőrzet és a haj.) Attól függően, mi áll a hajvesztés hátterében, számos dolgot tudunk tenni a kopaszodás ellen.

Férfiaknál a haj elvékonyodását több mint 95%-ban a férfias kopaszodás, vagy az androgén alopécia okozza, amelynek elsődleges oka a férfi nemi hormonokra (androgén) való fokozottabb érzékenység a koponya bizonyos részein. Ez a fajta kopaszodás öröklődik, a környezeti tényezők kevéssé befolyásolják.

A kopaszodás ellen hét férfiből négynek általában küzdenie kell, mivel nagy esély van arra, hogy a kopaszodás génjét örökölték. Ilyenkor a kopaszodás már a serdülőkor végén elkezdődhet. Jellegzetes mintát követ a 20-30 éves kor között kezdődő kopaszodás: kezdetben a hajvonal húzódik hátrébb, majd a fejtetőn is ritkul a haj. Végül a két ritkuló terület összetalálkozik, és ebből jön létre a jellegzetes U alakú kopasz terület a fej hátsó és oldalsó része körül.

A kopaszodás folyamatát a nők sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a férfiak, ezért a kopaszodás ellen is sokkal jobban küzdenek náluk. Sok esetben a nőiességet jelképező dús hajkorona fokozatos elvesztése depresszióhoz, pánikrohamokhoz vezet, és az önbecsülés csökkenését is kiválthatja.

A nők körében a kopaszodás két típusa figyelhető meg: a feminim és a maszkulin típusú. A feminin (női) típusú kopaszodás esetében a fejbőr közepénél elkezd lecsökkenni a hajsűrűség és láthatóvá válik a fejbőr. A maszkulin (férfias) típusúnál a kopaszodás a fent leírt, férfiakra jellemző módon történik. Ez utóbbi a nőknél elenyésző, nem jellemző, de a hajregenerálás és a kopaszodás ellen történő kezelések elengedhetetlenek, bármelyik típusról is legyen szó.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mit ajánlunk a hajhullásra, illetve milyen hajhullás elleni megoldásokkal tud védekezni a kopaszodás ellen.

Hormonális zavarok kezelésével a kopaszodás ellen

A kopaszodás hátterében hormonális zavarok is állhatnak. A nők esetében a hormonok kétfélék: női hormonok (ösztrogén) és a férfi hormonok (androgén) is megtalálhatóak szervezetükben.

A nőknél az ösztrogén van túlsúlyban normális esetben, ez a hormon felel azért, hogy meghosszabbítsa a haj növekedési ciklusát (lehet, hogy ezért természetes a hosszú haj növesztése a nőknél. Abban az esetben, ha felborul a hormonháztartás normális működése, az androgén hormonok kezdenek nagyobb számban termelődni, amelyek lerövidítik a haj növekedési szakaszát és férfias típusú kopaszodás veszi kezdetét különösen akkor, ha a szervezet a DHT-ra (dihidro-tesztoszteron) fokozottan érzékeny.

Egyéb kiváltó okok

A hajhullás folyamatának olyan kiváltó okai is lehetnek, mint a

 • vitaminhiány, illetve vitaminok túladagolása;
 • rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás;
 • fogamzásgátlók hatása;
 • időskori kopaszodás;
 • egyoldalú táplálkozás (alacsony vitamin és ásványi anyag bevitel);
 • véralvadást gátló gyógyszerek;
 • pajzsmirigy, vese, illetve női hormonzavarok;
 • hosszan tartó láz;
 • hosszabb ideig fennálló stressz hatás;
 • különböző gyulladások jelenléte (mandula, fog).

A hajhullás okai számtalan tényezőre vezethetőek vissza, sőt, gyakran az okok halmozódnak, és együtt kifejtett hatásukkal kell elvenni a versenyt hajhullás ellen.

A kopaszodás megelőzése Renokin a kopaszodás ellen

A kopaszodás egy hosszú folyamat, melynek vannak különböző előjelei, ezért általában már a kezdeti fázisban lehet tenni valamit a kopaszodás ellen.

A kopaszodás akkor is lassítható, ha az genetikai okokra vezethető vissza: a megfelelő táplálkozással, a vitaminok és ásványi anyagok pótlásával, valamint megfelelő kozmetikumok használatával lehet tenni a kopaszodás ellen.

A férfiak esetében kevésbé jellemző, hogy kellő figyelmet ordítanának a megfelelő kozmetikum, sampon és hajápoló szerek kiválasztására. Pedig köztudott, hogy azok segítségével sok idővel meghosszabbítható a haj eredeti állapota.

A Renokin sampon, hajregeneráló és vitalizáló kozmetikumok együttesen teszik lehetővé a haj és a hajas fejbőr egészségének fenntartását. Használatuk segítségével a hajhullás lelassítható, megállítható, valamint a folyamat visszafordítható.

1 Male pattern baldness Szerző: University of Maryland Medical Center Megjelent: 2011. 5. 13  http://www.umm.edu/ency/article/001177.htm

2 Female pattern baldness Szerző: University of Maryland Medical Center Megjelent: 2010. 3. 10  http://www.umm.edu/ency/article/001173.htm

3 Male Pattern Baldness Treatments Szerző: WebMD Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/hair-loss-treatments-men

4 A férfiak kopaszodásának okai Szerző: WebBeteg Megjelent: 2012. 3. 14  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/12647/a-ferfiak-kopaszodasanak-okai

További cikkek

A hajhullás okai – hatásos kezelés hajhullás ellen
A hajhullás okai sokfélék lehetnek, de mielőtt belekezdenénk a kezelésbe, fontos kideríteni, mi állhat a hajhullás folyamatának hátterében. Ha naponta 100-150 hajszál hullik ki, az a természetes hajh...

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Őszintén köszönöm a találmányukat!

  Nagyon régóta keseríti meg az életünket a feleségemmel a kopaszodásom. Többször meg kellett gondolnom magam, hogy hol és kivel találkozom - mivel engem nagyon zavart ez a állapot, nem tudtam vele mit kezdeni. A környezetem próbált nagyon toleráns lenni ezzel a helyzettel, mert tudták, h mennyire bánt és nagy öröm volt számomra, amikor rég nem látott családom nagyon meglepődve megjegyezte, hogy nem tudják mi történt de mintha fiatalodtam volna. Klárika testvérem vette észre először. Őszintén köszönöm a találmányukat! Drága hajbeültetési eljárásokra meg nem volt pénzem. Nekem végre megnőtt az önbizalmam, senkit sem zavar többe, h milyen a külsőm. Egy a bajom a termékkel, h minden nap használni kell, de mar meg szoktam ...

  - Kalóczi Tamás

  Nem csak sötétebb tónusúvá varázsolta őket, hanem dúsítototta is

  Az interneten olvastam először a lashlashről. Mivel szempilláim szinte láthatatlanok voltak, ezért gondoltam kipróbálom. Nem csak sötétebb tónusúvá varázsolta őket, hanem dúsítototta is. Így most már minden nap használom, mert bevált. Jobb, mint a többi hagyományos termék.

  - Molnár Ildikó

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz