Kopaszodás megszüntetése – mit tegyünk kopaszodás ellen?

A kopaszodás a haj részleges vagy teljes hiánya. Tegyen a kopaszodás ellen, ismerje meg ezt a hatásos kezelést!

Mit kell tudni a kopaszodásról?

Kopaszodás

Hogy milyen mértékű vagy formájú a kopaszodás, az nagyon eltérő lehet. A leggyakoribb a férfias típusú kopaszodás (androgén alopécia), ami tulajdonképpen a hormonális receptorok zavara.

A férfias típusú kopaszodás nem keverendő össze a foltos kopaszodással (alopécia areata), míg az előbbi a hajvonal hátratolódásával, ez utóbbi foltos hajhullással jár. A foltos kopaszodás extrém formája az alopecia totalis, amely a haj teljes elvesztésével jár. (Ismeretes még az alopécia universalis, ebben az esetben a test egész felületéről kihullik a szőrzet és a haj.) Attól függően, mi áll a hajvesztés hátterében, számos dolgot tudunk tenni a kopaszodás ellen.

Férfiaknál a haj elvékonyodását több mint 95%-ban a férfias kopaszodás, vagy az androgén alopécia okozza, amelynek elsődleges oka a férfi nemi hormonokra (androgén) való fokozottabb érzékenység a koponya bizonyos részein. Ez a fajta kopaszodás öröklődik, a környezeti tényezők kevéssé befolyásolják.

A kopaszodás ellen hét férfiből négynek általában küzdenie kell, mivel nagy esély van arra, hogy a kopaszodás génjét örökölték. Ilyenkor a kopaszodás már a serdülőkor végén elkezdődhet. Jellegzetes mintát követ a 20-30 éves kor között kezdődő kopaszodás: kezdetben a hajvonal húzódik hátrébb, majd a fejtetőn is ritkul a haj. Végül a két ritkuló terület összetalálkozik, és ebből jön létre a jellegzetes U alakú kopasz terület a fej hátsó és oldalsó része körül.

A kopaszodás folyamatát a nők sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a férfiak, ezért a kopaszodás ellen is sokkal jobban küzdenek náluk. Sok esetben a nőiességet jelképező dús hajkorona fokozatos elvesztése depresszióhoz, pánikrohamokhoz vezet, és az önbecsülés csökkenését is kiválthatja.

A nők körében a kopaszodás két típusa figyelhető meg: a feminim és a maszkulin típusú. A feminin (női) típusú kopaszodás esetében a fejbőr közepénél elkezd lecsökkenni a hajsűrűség és láthatóvá válik a fejbőr. A maszkulin (férfias) típusúnál a kopaszodás a fent leírt, férfiakra jellemző módon történik. Ez utóbbi a nőknél elenyésző, nem jellemző, de a hajregenerálás és a kopaszodás ellen történő kezelések elengedhetetlenek, bármelyik típusról is legyen szó.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mit ajánlunk a hajhullásra, illetve milyen hajhullás elleni megoldásokkal tud védekezni a kopaszodás ellen.

Hormonális zavarok kezelésével a kopaszodás ellen

A kopaszodás hátterében hormonális zavarok is állhatnak. A nők esetében a hormonok kétfélék: női hormonok (ösztrogén) és a férfi hormonok (androgén) is megtalálhatóak szervezetükben.

A nőknél az ösztrogén van túlsúlyban normális esetben, ez a hormon felel azért, hogy meghosszabbítsa a haj növekedési ciklusát (lehet, hogy ezért természetes a hosszú haj növesztése a nőknél. Abban az esetben, ha felborul a hormonháztartás normális működése, az androgén hormonok kezdenek nagyobb számban termelődni, amelyek lerövidítik a haj növekedési szakaszát és férfias típusú kopaszodás veszi kezdetét különösen akkor, ha a szervezet a DHT-ra (dihidro-tesztoszteron) fokozottan érzékeny.

Egyéb kiváltó okok

A hajhullás folyamatának olyan kiváltó okai is lehetnek, mint a

 • vitaminhiány, illetve vitaminok túladagolása;
 • rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás;
 • fogamzásgátlók hatása;
 • időskori kopaszodás;
 • egyoldalú táplálkozás (alacsony vitamin és ásványi anyag bevitel);
 • véralvadást gátló gyógyszerek;
 • pajzsmirigy, vese, illetve női hormonzavarok;
 • hosszan tartó láz;
 • hosszabb ideig fennálló stressz hatás;
 • különböző gyulladások jelenléte (mandula, fog).

A hajhullás okai számtalan tényezőre vezethetőek vissza, sőt, gyakran az okok halmozódnak, és együtt kifejtett hatásukkal kell elvenni a versenyt hajhullás ellen.

A kopaszodás megelőzése Renokin a kopaszodás ellen

A kopaszodás egy hosszú folyamat, melynek vannak különböző előjelei, ezért általában már a kezdeti fázisban lehet tenni valamit a kopaszodás ellen.

A kopaszodás akkor is lassítható, ha az genetikai okokra vezethető vissza: a megfelelő táplálkozással, a vitaminok és ásványi anyagok pótlásával, valamint megfelelő kozmetikumok használatával lehet tenni a kopaszodás ellen.

A férfiak esetében kevésbé jellemző, hogy kellő figyelmet ordítanának a megfelelő kozmetikum, sampon és hajápoló szerek kiválasztására. Pedig köztudott, hogy azok segítségével sok idővel meghosszabbítható a haj eredeti állapota.

A Renokin sampon, hajregeneráló és vitalizáló kozmetikumok együttesen teszik lehetővé a haj és a hajas fejbőr egészségének fenntartását. Használatuk segítségével a hajhullás lelassítható, megállítható, valamint a folyamat visszafordítható.

1 Male pattern baldness Szerző: University of Maryland Medical Center Megjelent: 2011. 5. 13  http://www.umm.edu/ency/article/001177.htm

2 Female pattern baldness Szerző: University of Maryland Medical Center Megjelent: 2010. 3. 10  http://www.umm.edu/ency/article/001173.htm

3 Male Pattern Baldness Treatments Szerző: WebMD Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/hair-loss-treatments-men

4 A férfiak kopaszodásának okai Szerző: WebBeteg Megjelent: 2012. 3. 14  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/12647/a-ferfiak-kopaszodasanak-okai

További cikkek

A hajhullás okai – hatásos kezelés hajhullás ellen
A hajhullás okai sokfélék lehetnek, de mielőtt belekezdenénk a kezelésbe, fontos kideríteni, mi állhat a hajhullás folyamatának hátterében. Ha naponta 100-150 hajszál hullik ki, az a természetes hajh...

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Ajánlom mindenkinek, aki szeretne tenni a hajhullásának megállítása ellen.

  25 évesen kezdett hátulról ritkulni a hajam. A Renokin oldatot a samponnal együtt kezdtem el használni, 3 hónap használat után a hajam ritkulása megállt. Azóta folyamatosan használom a szert, és nem fokozódott a hajhullásom. Napi 1-2-szer alkalmazom az oldatot, használata nagyon egyszerű, csak a fejbőrbe kell masszírozni. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne tenni a hajhullásának megállítása ellen. Üdvözlettel

  - Kovács Péter

  Nem csak sötétebb tónusúvá varázsolta őket, hanem dúsítototta is

  Az interneten olvastam először a lashlashről. Mivel szempilláim szinte láthatatlanok voltak, ezért gondoltam kipróbálom. Nem csak sötétebb tónusúvá varázsolta őket, hanem dúsítototta is. Így most már minden nap használom, mert bevált. Jobb, mint a többi hagyományos termék.

  - Molnár Ildikó

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz