Hajnövesztés

Renokin klinikailag tesztelt

 

Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik.
De aggodalomra semmi ok, a haj növekedési ciklusa befolyásolható, a sebessége növelhető.

Hajnövesztés

Számos olyan készítmény létezik, melynek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználja a haj növekedési ciklusát, de ezek a készítmények sem képesek a hajnövesztés azonnali hatásának elérésére. Néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve a legtöbb ember haja genetikailag programozva van, mely az évenkénti maximális növekedésre korlátozódik, ebből adódóan a hajnövesztés genetikai korlátokba is ütközik olykor. Ezt a problémát igyekszik megoldani néhány nívós kozmetikumgyártó cég, és a gyors hajnövesztés kapcsán már ma is vannak eredmények, léteznek olyan hajnövesztő szerek, melyek erőteljes pozitív változást eredményeztek már eddig is.

Mitől lassul le a haj növekedése?

Mikor a hajnövesztés folyamata lassú, vagy megáll, akkor a háttérben valamilyen egészségügyi probléma áll fent, mint gyógyszerek hatásai, helytelen és hiányos táplálkozás, stressz, de akár a fejbőr fertőzése is.

Az egészséges haj mintegy 90%-a növekszik az adott pillanatban, a maradék 10% pedig nyugalmi állapotban van. Néhány hónapos pihenés után az egészséges haj kihullik, hogy helyet adjon az új hajnak. Amikor a hajnövesztés megkezdődik, az egészséges haj átlagosan 1-1,5 cm-t növekszik havonta.

Az egészséges haj karbantartásához vagy a gyorsabb hajnövesztés eléréséhez a kiegyensúlyozott étrend is sokat hozzásegíthet. Az egészséges hajnövesztés szempontjából a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok utánpótlása elengedhetetlen. Ugyanakkor bármely táplálkozási hiányosság révén kialakulhat hajhullás, vagy akár teljes kopaszsághoz vezethet, ebben az esetben a hajnövesztés alapjait az jelenti, ha a tápanyaghiányt kezeljük.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet a hajhullás okairól, illetve olvassa el cikkünket, mit ajánlunk a hajhullás ellen.

Hajnövesztés és egészség

A hajunk nagyon jól tükrözi testünk általános egészségi állapotát. Amikor a test egészséges és jól táplált, a hajunk is tündökölni fog.

A hajnövesztés maximalizálásához fontos a B6 vitamin, biotin, inositol és a folsav együttes bevitele, valamint bizonyos ásványi anyagok, mint a magnézium, kén, szilícium-dioxid és a cink is jelentős szerepet játszik az egészséges hajnövesztés folyamatában, csakúgy, mint a béta-karotin, mely a szervezet igénye szerint alakul át A-vitaminná, így segítve a normális hajnövesztés fenntartását, a csontok fejlődését és az egészséges bőr és köröm elérését. Az egészséges hajnövesztés folyamatában szerepet játszó béta-karotin a zöld és sárga zöldségekben és gyümölcsökben található meg.

Hajnövesztés szempontjából a protein fontos

A haj 97%-a egy kéntartalmú fehérje. Éppen ezért, ha az étrend minimálisan, vagy egyáltalán nem tartalmaz fehérjét, a hajunk ritkulhat, növekedési ciklusa lelassulhat, ez mindenképpen a hajnövesztés gátló tényezőjeként léphet fel.

Ennek az ellenkezője is igaz, ha az étrend proteinben gazdag, a hajnövesztés hatékonyabb, eredményesebb lesz. A hajnövesztés sikerességéhez szükséges fehérje források lehetnek a hal, tojás, bab, joghurt. Egyes tanulmányok szerint a szója nemcsak erősíti a hajat, de serkenti a haj növekedését is. A szója egyik nagyszerű forrása a tofu.

Hajnövesztés felsőfokon

Mint nagyon sok más esetben, hajnövesztés esetében is az a legbiztosabb megoldás, ha egyszerre több oldalról kap támogatást a szervezet, így lesz az eredmény gyors és teljes.

Amennyiben a hajnövesztés sebessége lelassult, esetleg hajhullás is tapasztalható, ki kell deríteni a valódi okokat. Emellett be kell tartani a fentebb felsorolt táplálkozási tanácsokat. Amikor sikerül fokozatosan egy életmódváltozást bevezetni, akkor lesz a leggyorsabb és legláthatóbb hatása annak a forradalmian új kozmetikum-családnak, mely révén a hajnövesztés igazán eredményessé válik.

A legújabb kutatásoknak köszönhetően ma már bárki számára elérhető a Renokin termékcsalád, mely három termékből áll: Renokin sampon, Renokin hajkondicionáló, valamint a gyors hajnövekedés biztosítására a Renokin Solution.

Ezek együttes hatása biztosítja az Ön számára is a hajhullás megfékezését, új hajhagymák létrejöttét, haja növesztését.

1 Hair loss – Treatment Szerző: University of Maryland Medical Center Megjelent: 2012. 5. 13  http://www.umm.edu/ency/article/003246trt.htm

2 Hair growth-promoting effect of Aconiti Ciliare Tuber extract mediated by the activation of Wnt/β-catenin signaling. Szerző: WebBeteg Megjelent: 2012.09.21  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23000887

3 Hogyan gyorsítható a haj növekedése? Szerző: WebBetegMegjelent: 2011.02.15   http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/10257/hogyan-gyorsithato-a-haj-novekedese

4 Hajnövesztés vitaminnal Szerző: NapiDoktor,Tóth Eszter – 2012.06.18  http://napidoktor.hu/cikk/211.19759/Hajnovesztes-vitaminnal

További cikkek

Hajhullás ellen
A szép haj megőrzése Nagyon sok embert foglalkoztat manapság a hajhullás problémája, holott ez egy bizonyos szintig természetes folyamat. Az jelent csak bajt, ha ennek a foka nagymértékben eltér a no...

Hajhullás kezelése
Kezelési módok A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik. Olykor a hajhullás kezelése sebész...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Nem csak sötétebb tónusúvá varázsolta őket, hanem dúsítototta is

  Az interneten olvastam először a lashlashről. Mivel szempilláim szinte láthatatlanok voltak, ezért gondoltam kipróbálom. Nem csak sötétebb tónusúvá varázsolta őket, hanem dúsítototta is. Így most már minden nap használom, mert bevált. Jobb, mint a többi hagyományos termék.

  - Molnár Ildikó

  Bátran ajánlom bárkinek, akinek hull a haja.

  „Kétségbeesettem vettem észre, hogy hull a hajam, nem igazán talált senki magyarázatot rá, hogy a stressz, vagy vitamin, ásványianyag hiánya(modell vagyok, sokat fogyókúrázom), de senki nem talált gyógymódott a hajhullásomra. Az én szakmámban elengedhetetlen a szép egészséges haj, éppen ezért nagon magam alatt voltam. A fotósom édesanyja hívta fel a figyelmemet a Renokinra, ki is próbáltam, és rövid időszak után észrevettem a jótékony hatását, sőt a fodrászom is megjegyezte, hogy egyre kevesebb haj marad a fejmosóban, és a hajkefében. Örülök, hogy rátaláltam, és bátran ajánlom bárkinek, akinek hull a haja.”

  - Szilágyi Krisztina

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz