Hajhullásra

Tippek és lehetséges megoldások hajhullásra

Hajhullásra

A hajhullás általában normális, különösen az őszi hónapokban. Minden ember naponta nagyon sok hajszálat veszít el, függően haja mennyiségétől, a korától és hajának növekedési ciklusától, ám mindez természetes folyamat.

A finom szálú hajjal rendelkező embereknek több hajuk van, mint az erősebb, vastagabb szálú hajjal rendelkező társaiknak, így ők több hajat is veszítenek. Az ő esetükben a hajhullásra nincs gyógymód, mivel ez egy természetes folyamat egészen addig, amíg nem túlzott mértékű.

Ahogy öregszünk, a hajunk is elvékonyodik, különösen nők esetében a menopauza ideje alatt. Azonban a korosodó férfiakkal ellentétben a nők esetében a haj elvékonyodása egy idő után megáll.

Vitaminok és ásványi anyagok hajhullásra

Amennyiben a normálistól eltérő mennyiségű hajhullást tapasztal, az sok esetben azt jelzi, hogy kulcsfontosságú tápanyagok hiánya lépett fel a szervezetben.

Hajhullásra az egyik legjobb megoldás, ha ügyelünk az elfogyasztandó ételeinkre és minél gyorsabban pótoljuk a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, hogy mihamarabb megállítsuk a folyamatot. Azokat a vitaminokat, melyek befolyásolják a hajhagymák állapotát, valamint a mátrixsejtek osztódását, röviden hajhullás vitamin típusoknak is nevezzük. Akár étrend-kiegészítő készítmények formájában is beszedhetők, ha arra van szükség.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mit ajánlunk hajhullás ellen, illetve olvassa el hajápolási tanácsainkat.

Fehérjék hajhullásra

Mivel a haj proteinből épül fel, a hajhullásra a fehérje kiváló segítséget nyújthat.

A fehérje erősíti a hajat és kontrollálja a hajhullást. A hajhullásra javasolt fehérjében gazdag étrend magában foglalja a halat, tojást, avokádót, diót és a babot. Természetesen jó megoldás lehet hajhullásra a protein tartalmú táplálék-kiegészítő tabletták, italok fogyasztása is.

Hajhullásra sok folyadék fogyasztása ajánlott

A napi 1,5-2 liter víz elfogyasztása szintén jó megoldás lehet hajhullásra, ugyanis a víz segít a méreganyagokat eltávolítani a szervezetből.

Ezek a toxinok központi szerepet játszhatnak a folyamat kialakulásában. Igyon klórmentes vizet az egészséges haj megőrzése céljából. Olykor a hajnövesztés gyorsan és egyszerűen megoldhatóvá válik az elfogyasztott folyadék mennyiségének és minőségének javításával.

Hajhullásra kávémentes élet

A legtöbb ember számára ez a legnehezebb feladat. A koffein vízhajtó hatású, és amikor több folyadékot ürítünk, mint amennyit pótolunk, olykor kiszáradás vagy részleges kiszáradás léphet fel.

A testnek és a haj gyökereinek kiszáradása pedig hajhullásra adhat okot. Érdemes a napi kávébevitelt gyümölcslére, tejre vagy bármilyen más koffeinmentes italra cserélni, hogy fénylő, egészséges hajunk lehessen.

Az alvás lehet a kulcs

A megfelelő alvás – mennyiség és minőség tekintetében egyaránt – elengedhetetlenül fontos a hajunk és az általános egészségünk érdekében.

Az alvás a szervezet regenerálódásának eszköze, amire szükség van. Éppen ezért nagyon fontos az egészséges éjszakai alvás biztosítása, olykor ez is elegendő a hajhullás ellen, illetve a folyamat megállítására.

Természetes hajápoló készítmények hajhullásra

A legtöbb férfi nem törődik az általa használt sampon minőségével, még akkor sem, ha ezek előbb vagy utóbb hajhullásra adnak okot.

A jó minőségű, természetes alapanyagú speciális samponok és balzsamok használata elengedhetetlenül fontos, és jelentős lépés lehet az ilyen típusú probléma megelőzésének céljából. Amennyiben különösen ügyelünk a hajhullásra, soha ne használjunk sűrű fogú fésűt vizes hajunk kifésülésére, mert feleslegesen kitépjük vele az egészséges hajszálainkat is.

Amikor már a hajhullás megkezdődött, továbbá olyan mértékű problémává vált, hogy zavaró tényezőként van jelen, akkor már a legtöbb ember olyan hajhullás sampon használatára vágyik, mely nagyon gyors hajnövesztő. Ennek kiválasztása ma már nem okoz problémát, hiszen már hazánkban is elérhető a Renokin termékcsalád, a Renokin sampon, a Renokin hajkondicionáló és a Renokin oldat. A Renokin termékek rendszeres használatával valóban gyors eredmény érhető el, akár két-három hónap alatt megállítható a hajhullás, illetve újra elkezdődhet a haj normál mértékű növekedése. Napjainkban ez a legésszerűbb választás hajhullásra.

1 Hair Loss – Treatment Overview Szerző: WebMD http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/tc/hair-loss-treatment-overview

2 Natural Treatments for Hair Loss Szerző: WebMD http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/hair-loss-natural-treatments

3 Vitamin hajhullásra Szerző: Életminőség aloeval   http://www.eletminosegaloeval.hu/vitaminok.html

További cikkek

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kopaszodás megszüntetése – mit tegyünk kopaszodás ellen?
A kopaszodás a haj részleges vagy teljes hiánya. Tegyen a kopaszodás ellen, ismerje meg ezt a hatásos kezelést! Mit kell tudni a kopaszodásról? Hogy milyen mértékű vagy formájú a kopaszodás, az na...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék.

  „Sajnos nem csak a férfiak, a nők is elkezdenek kopaszodni egy bizonyos kor után. Én azt hittem ez végleges, bele kell törődnöm, pszichológus segítségét kértem, terápiára jártam, mígnem a váróban javasolta valaki a RENOKINT. Sok mindent kipróbáltam addig, már alig hittem, hogy van segítség, amíg ki nem próbáltam. Az ötödik használat után vettem észre a hatását, kezdtek kinőni a kopasz részekem az apró hajszálak.Nem is tudom, hogy köszönjem meg annak a kis hölgynek aki ajánlotta. Azóta helyrejött az önbizalmam, jól vagyok. Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék, az ára is elérhető.”

  - Németh Natália

  Őszintén köszönöm a találmányukat!

  Nagyon régóta keseríti meg az életünket a feleségemmel a kopaszodásom. Többször meg kellett gondolnom magam, hogy hol és kivel találkozom - mivel engem nagyon zavart ez a állapot, nem tudtam vele mit kezdeni. A környezetem próbált nagyon toleráns lenni ezzel a helyzettel, mert tudták, h mennyire bánt és nagy öröm volt számomra, amikor rég nem látott családom nagyon meglepődve megjegyezte, hogy nem tudják mi történt de mintha fiatalodtam volna. Klárika testvérem vette észre először. Őszintén köszönöm a találmányukat! Drága hajbeültetési eljárásokra meg nem volt pénzem. Nekem végre megnőtt az önbizalmam, senkit sem zavar többe, h milyen a külsőm. Egy a bajom a termékkel, h minden nap használni kell, de mar meg szoktam ...

  - Kalóczi Tamás

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz