Hajhullásra

Tippek és lehetséges megoldások hajhullásra

Hajhullásra

A hajhullás általában normális, különösen az őszi hónapokban. Minden ember naponta nagyon sok hajszálat veszít el, függően haja mennyiségétől, a korától és hajának növekedési ciklusától, ám mindez természetes folyamat.

A finom szálú hajjal rendelkező embereknek több hajuk van, mint az erősebb, vastagabb szálú hajjal rendelkező társaiknak, így ők több hajat is veszítenek. Az ő esetükben a hajhullásra nincs gyógymód, mivel ez egy természetes folyamat egészen addig, amíg nem túlzott mértékű.

Ahogy öregszünk, a hajunk is elvékonyodik, különösen nők esetében a menopauza ideje alatt. Azonban a korosodó férfiakkal ellentétben a nők esetében a haj elvékonyodása egy idő után megáll.

Vitaminok és ásványi anyagok hajhullásra

Amennyiben a normálistól eltérő mennyiségű hajhullást tapasztal, az sok esetben azt jelzi, hogy kulcsfontosságú tápanyagok hiánya lépett fel a szervezetben.

Hajhullásra az egyik legjobb megoldás, ha ügyelünk az elfogyasztandó ételeinkre és minél gyorsabban pótoljuk a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, hogy mihamarabb megállítsuk a folyamatot. Azokat a vitaminokat, melyek befolyásolják a hajhagymák állapotát, valamint a mátrixsejtek osztódását, röviden hajhullás vitamin típusoknak is nevezzük. Akár étrend-kiegészítő készítmények formájában is beszedhetők, ha arra van szükség.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mit ajánlunk hajhullás ellen, illetve olvassa el hajápolási tanácsainkat.

Fehérjék hajhullásra

Mivel a haj proteinből épül fel, a hajhullásra a fehérje kiváló segítséget nyújthat.

A fehérje erősíti a hajat és kontrollálja a hajhullást. A hajhullásra javasolt fehérjében gazdag étrend magában foglalja a halat, tojást, avokádót, diót és a babot. Természetesen jó megoldás lehet hajhullásra a protein tartalmú táplálék-kiegészítő tabletták, italok fogyasztása is.

Hajhullásra sok folyadék fogyasztása ajánlott

A napi 1,5-2 liter víz elfogyasztása szintén jó megoldás lehet hajhullásra, ugyanis a víz segít a méreganyagokat eltávolítani a szervezetből.

Ezek a toxinok központi szerepet játszhatnak a folyamat kialakulásában. Igyon klórmentes vizet az egészséges haj megőrzése céljából. Olykor a hajnövesztés gyorsan és egyszerűen megoldhatóvá válik az elfogyasztott folyadék mennyiségének és minőségének javításával.

Hajhullásra kávémentes élet

A legtöbb ember számára ez a legnehezebb feladat. A koffein vízhajtó hatású, és amikor több folyadékot ürítünk, mint amennyit pótolunk, olykor kiszáradás vagy részleges kiszáradás léphet fel.

A testnek és a haj gyökereinek kiszáradása pedig hajhullásra adhat okot. Érdemes a napi kávébevitelt gyümölcslére, tejre vagy bármilyen más koffeinmentes italra cserélni, hogy fénylő, egészséges hajunk lehessen.

Az alvás lehet a kulcs

A megfelelő alvás – mennyiség és minőség tekintetében egyaránt – elengedhetetlenül fontos a hajunk és az általános egészségünk érdekében.

Az alvás a szervezet regenerálódásának eszköze, amire szükség van. Éppen ezért nagyon fontos az egészséges éjszakai alvás biztosítása, olykor ez is elegendő a hajhullás ellen, illetve a folyamat megállítására.

Természetes hajápoló készítmények hajhullásra

A legtöbb férfi nem törődik az általa használt sampon minőségével, még akkor sem, ha ezek előbb vagy utóbb hajhullásra adnak okot.

A jó minőségű, természetes alapanyagú speciális samponok és balzsamok használata elengedhetetlenül fontos, és jelentős lépés lehet az ilyen típusú probléma megelőzésének céljából. Amennyiben különösen ügyelünk a hajhullásra, soha ne használjunk sűrű fogú fésűt vizes hajunk kifésülésére, mert feleslegesen kitépjük vele az egészséges hajszálainkat is.

Amikor már a hajhullás megkezdődött, továbbá olyan mértékű problémává vált, hogy zavaró tényezőként van jelen, akkor már a legtöbb ember olyan hajhullás sampon használatára vágyik, mely nagyon gyors hajnövesztő. Ennek kiválasztása ma már nem okoz problémát, hiszen már hazánkban is elérhető a Renokin termékcsalád, a Renokin sampon, a Renokin hajkondicionáló és a Renokin oldat. A Renokin termékek rendszeres használatával valóban gyors eredmény érhető el, akár két-három hónap alatt megállítható a hajhullás, illetve újra elkezdődhet a haj normál mértékű növekedése. Napjainkban ez a legésszerűbb választás hajhullásra.

1 Hair Loss – Treatment Overview Szerző: WebMD http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/tc/hair-loss-treatment-overview

2 Natural Treatments for Hair Loss Szerző: WebMD http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/hair-loss-natural-treatments

3 Vitamin hajhullásra Szerző: Életminőség aloeval   http://www.eletminosegaloeval.hu/vitaminok.html

További cikkek

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kopaszodás megszüntetése – mit tegyünk kopaszodás ellen?
A kopaszodás a haj részleges vagy teljes hiánya. Tegyen a kopaszodás ellen, ismerje meg ezt a hatásos kezelést! Mit kell tudni a kopaszodásról? Hogy milyen mértékű vagy formájú a kopaszodás, az na...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Párszori használat után már látszott a hatás.

  „Elkezdtem festeni a hajam, azóta fokozatosan hullt. Hiába próbáltam ki mindenféle krémet, olajat, sampont, egyik sem segített. Egy ismerősöm is használta ezt a szert, és neki megállította a hajhullását, és kipróbáltam én is. Párszori használat után már látszott a hatás, egészségesebb lett a hajam, egyre kevesebb hullt, és végül teljesen megszűnt. Ajánlom mindenkinek a Renokint.”

  - Szalai Edina

  Ajánlom mindenkinek, aki szeretne tenni a hajhullásának megállítása ellen.

  25 évesen kezdett hátulról ritkulni a hajam. A Renokin oldatot a samponnal együtt kezdtem el használni, 3 hónap használat után a hajam ritkulása megállt. Azóta folyamatosan használom a szert, és nem fokozódott a hajhullásom. Napi 1-2-szer alkalmazom az oldatot, használata nagyon egyszerű, csak a fejbőrbe kell masszírozni. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne tenni a hajhullásának megállítása ellen. Üdvözlettel

  - Kovács Péter

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz