Hajhullásra

Tippek és lehetséges megoldások hajhullásra

Hajhullásra

A hajhullás általában normális, különösen az őszi hónapokban. Minden ember naponta nagyon sok hajszálat veszít el, függően haja mennyiségétől, a korától és hajának növekedési ciklusától, ám mindez természetes folyamat.

A finom szálú hajjal rendelkező embereknek több hajuk van, mint az erősebb, vastagabb szálú hajjal rendelkező társaiknak, így ők több hajat is veszítenek. Az ő esetükben a hajhullásra nincs gyógymód, mivel ez egy természetes folyamat egészen addig, amíg nem túlzott mértékű.

Ahogy öregszünk, a hajunk is elvékonyodik, különösen nők esetében a menopauza ideje alatt. Azonban a korosodó férfiakkal ellentétben a nők esetében a haj elvékonyodása egy idő után megáll.

Vitaminok és ásványi anyagok hajhullásra

Amennyiben a normálistól eltérő mennyiségű hajhullást tapasztal, az sok esetben azt jelzi, hogy kulcsfontosságú tápanyagok hiánya lépett fel a szervezetben.

Hajhullásra az egyik legjobb megoldás, ha ügyelünk az elfogyasztandó ételeinkre és minél gyorsabban pótoljuk a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, hogy mihamarabb megállítsuk a folyamatot. Azokat a vitaminokat, melyek befolyásolják a hajhagymák állapotát, valamint a mátrixsejtek osztódását, röviden hajhullás vitamin típusoknak is nevezzük. Akár étrend-kiegészítő készítmények formájában is beszedhetők, ha arra van szükség.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mit ajánlunk hajhullás ellen, illetve olvassa el hajápolási tanácsainkat.

Fehérjék hajhullásra

Mivel a haj proteinből épül fel, a hajhullásra a fehérje kiváló segítséget nyújthat.

A fehérje erősíti a hajat és kontrollálja a hajhullást. A hajhullásra javasolt fehérjében gazdag étrend magában foglalja a halat, tojást, avokádót, diót és a babot. Természetesen jó megoldás lehet hajhullásra a protein tartalmú táplálék-kiegészítő tabletták, italok fogyasztása is.

Hajhullásra sok folyadék fogyasztása ajánlott

A napi 1,5-2 liter víz elfogyasztása szintén jó megoldás lehet hajhullásra, ugyanis a víz segít a méreganyagokat eltávolítani a szervezetből.

Ezek a toxinok központi szerepet játszhatnak a folyamat kialakulásában. Igyon klórmentes vizet az egészséges haj megőrzése céljából. Olykor a hajnövesztés gyorsan és egyszerűen megoldhatóvá válik az elfogyasztott folyadék mennyiségének és minőségének javításával.

Hajhullásra kávémentes élet

A legtöbb ember számára ez a legnehezebb feladat. A koffein vízhajtó hatású, és amikor több folyadékot ürítünk, mint amennyit pótolunk, olykor kiszáradás vagy részleges kiszáradás léphet fel.

A testnek és a haj gyökereinek kiszáradása pedig hajhullásra adhat okot. Érdemes a napi kávébevitelt gyümölcslére, tejre vagy bármilyen más koffeinmentes italra cserélni, hogy fénylő, egészséges hajunk lehessen.

Az alvás lehet a kulcs

A megfelelő alvás – mennyiség és minőség tekintetében egyaránt – elengedhetetlenül fontos a hajunk és az általános egészségünk érdekében.

Az alvás a szervezet regenerálódásának eszköze, amire szükség van. Éppen ezért nagyon fontos az egészséges éjszakai alvás biztosítása, olykor ez is elegendő a hajhullás ellen, illetve a folyamat megállítására.

Természetes hajápoló készítmények hajhullásra

A legtöbb férfi nem törődik az általa használt sampon minőségével, még akkor sem, ha ezek előbb vagy utóbb hajhullásra adnak okot.

A jó minőségű, természetes alapanyagú speciális samponok és balzsamok használata elengedhetetlenül fontos, és jelentős lépés lehet az ilyen típusú probléma megelőzésének céljából. Amennyiben különösen ügyelünk a hajhullásra, soha ne használjunk sűrű fogú fésűt vizes hajunk kifésülésére, mert feleslegesen kitépjük vele az egészséges hajszálainkat is.

Amikor már a hajhullás megkezdődött, továbbá olyan mértékű problémává vált, hogy zavaró tényezőként van jelen, akkor már a legtöbb ember olyan hajhullás sampon használatára vágyik, mely nagyon gyors hajnövesztő. Ennek kiválasztása ma már nem okoz problémát, hiszen már hazánkban is elérhető a Renokin termékcsalád, a Renokin sampon, a Renokin hajkondicionáló és a Renokin oldat. A Renokin termékek rendszeres használatával valóban gyors eredmény érhető el, akár két-három hónap alatt megállítható a hajhullás, illetve újra elkezdődhet a haj normál mértékű növekedése. Napjainkban ez a legésszerűbb választás hajhullásra.

További cikkek

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kopaszodás
A kopaszság a haj részleges vagy teljes hiánya. A kopaszodás mértéke és formája igen eltérő lehet, ám a leggyakoribb a férfias típusú kopaszodás, más néven androgén alopécia (hormonális receptorok zav...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

Vélemények

Nagyon örülök,hogy rátaláltam.

3 hónapja használom de már az előző hetekben is hatásos volt a szer. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az erre hajnövesztőre. A samponnak például kimondottan jó az illata. Bár nem túl olcsó, de ez a lehetőség igazán meg ér ennyit. Köszönöm!

- Nyarsánszki Zoltán

Bátran ajánlom bárkinek, akinek hull a haja.

„Kétségbeesettem vettem észre, hogy hull a hajam, nem igazán talált senki magyarázatot rá, hogy a stressz, vagy vitamin, ásványianyag hiánya(modell vagyok, sokat fogyókúrázom), de senki nem talált gyógymódott a hajhullásomra. Az én szakmámban elengedhetetlen a szép egészséges haj, éppen ezért nagon magam alatt voltam. A fotósom édesanyja hívta fel a figyelmemet a Renokinra, ki is próbáltam, és rövid időszak után észrevettem a jótékony hatását, sőt a fodrászom is megjegyezte, hogy egyre kevesebb haj marad a fejmosóban, és a hajkefében. Örülök, hogy rátaláltam, és bátran ajánlom bárkinek, akinek hull a haja.”

- Szilágyi Krisztina

Olvasson további véleményeket…

Bőrgyógyász ajánlásával

Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

Ügyfélszolgálat

Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
ugyfelszolgalat@renokin.eu
8.00-16.30 óra között


Szaktanácsadás:

Dr. Apostol Éva
Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


100%-os pénzvisszafizetési garancia!

Kiszállítás 24 órán belül

Természetes összetevőket tartalmaz