A hajhullás okai – hatásos kezelés hajhullás ellen

Hajhullás okaiA hajhullás okai sokfélék lehetnek, de mielőtt belekezdenénk a kezelésbe, fontos kideríteni, mi állhat a hajhullás folyamatának hátterében.

Ha naponta 100-150 hajszál hullik ki, az a természetes hajhullás (hajmegújulás) része. Olyan esetekben viszont, amikor ennél több hajszál hullik ki, annak hátterében általában valamilyen rendellenesség áll. A hajhullás egyes folyamatai lassíthatók, illetve megállíthatók, ezért nagyon fontos,, hogy a hajhullás okai megállapításra kerüljenek és mihamarabb elkezdődjön a kezelés.

A hajhullás okai a stressztől a genetikáig

A hajhullás okai közt leggyakrabban a genetikai eredetű kopaszodás található. Ez a férfiaknál és nőknél is más-más módon történik: míg a férfiak hajvonala fokozatosan hátrahúzódik, addig a nőknél a hajvonal megmarad, de a fejtetőn fokozatosan ritkul a hajállomány.

A hajhullás okai lehetnek még:

 • műtétek,
 • elhúzódó betegségek,
 • a pajzsmirigy működésének rendellenességei,
 • a fejbőr gombás megbetegedései is.

Az ilyen betegségek vagy zavarok gyakorta csak átmeneti hajhullás okai, és a hajhullás a megfelelő kezelés után könnyen megszüntethető.

Számtalanszor előfordul, hogy a hajhullás okai közt egy egyszerű foggyulladás áll, ami nem olyan kínzó, így nem is vesszük észre. Ebben az esetben a gyulladás megszüntetésével a hajhullás is nagy valószínűséggel abbamarad, mivel a hajhullás okai megszűnnek.

A hajhullás okai lehetnek továbbá:

 • a szervezetben jelenlévő gyulladás,
 • pajzsmirigy probléma,
 • bőr pigmenthiánya,
 • vérszegénység,
 • gyógyszerek mellékhatása,
 • tartós stressz,
 • lelki eredetű okok.

A hajhullás okai lehetnek még a rossz minőségű kozmetikai szerek, illetve a nem megfelelő hajápolás. Ha hajunkat állandóan kontyba vagy lófarokba fogjuk, esetleg afrofonatba fonjuk, az is negatív hatással van a haj szerkezetére, így a hajhullás okai máris eggyel bővültek.

A hajápolás és a haj, vagyis a hajas fejbőr tisztán tartása nagyon fontos. Abban az esetben, ha fejbőrünkön kórokozók tanyáznak, és ennek következtében méreganyagok halmozódnak fel, akkor a hajhullás okai nyilvánvalóak lehetnek, ugyanis a hajhagymáink számára a megfelelő működéshez szükséges feltételek nem biztosítottak.

Sokszor a is előfordul, hogy a hajhullás okai közül semelyik nem található meg a hajhullás hátterében. Ilyenkor a kezelés egyszerűen a tünetek megszüntetésére koncentrál.

A hajhullás okai közt élen az egészségtelen életmód

A mai rohanó hétköznapokban kevés figyelmet fordítunk a megfelelő táplálkozásra, sokszor nem megfelelő tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Pedig figyelemreméltóan sokat nyomnak a latban a hajhullás okai közt a szervezetünknek elengedhetetlen tápanyagok, mint például a különböző fehérjék, a vas, cink és a B vitamin csoport tagjai.

A szervezet általános méregtelenítése is sokat javíthat az állapoton, hogy a hajhullás okai megszűnjenek.

A megfelelő kezelés a hajhullás okai ismeretében

Hajhullás okaiKönnyű a dolgunk, ha a hajhullás okai megállapításra kerültek: a kezelés ekkor már sokkal egyszerűbb. De kijelenthetjük, hogy annál hatásosabb a kezelés, minél több oldalról támogatjuk a gyógyulás folyamatát.

Hajhullás esetén, akár nő, akár férfi legyen az érintett személy, a legjobb megoldást a Renokin sampon, kondicionáló, valamint a Solution szérum jelenti, amelynek kedvező hatását már szerte a világon rengetegen tapasztalták. A Renokin haj revitalizáló program a legmagasabb szintű klinikai teszteken bizonyított. Akik már használták a Renokin programot eddig soha nem tapasztalt Kiváló eredményekről számoltak be.

1 Mi minden állhat a hajhullás mögött? Szerző: EgészségKalauz Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.egeszsegkalauz.hu/borbetegsegek/mi-minden-allhat-a-hajhullas-mogott-109244.html

2 A hajhullás okai. Szerző: WebBeteg Megjelent: 2012.02.03  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/12649/a-hajhullas-okai

3 A hajhullás néhány oka Szerző: Informed Megjelent: 2011.11.14   http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/hair/a-hajhullas-nehany-oka-167462.html

4 Women and Hair Loss: Possible Causes Szerző: WebMD,Tammy Worth  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/women-hair-loss-causes

További cikkek

Hajhullás kezelése
Kezelési módok A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik. Olykor a hajhullás kezelése sebész...

Hajhullás ellen
A szép haj megőrzése Nagyon sok embert foglalkoztat manapság a hajhullás problémája, holott ez egy bizonyos szintig természetes folyamat. Az jelent csak bajt, ha ennek a foka nagymértékben eltér a no...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék.

  „Sajnos nem csak a férfiak, a nők is elkezdenek kopaszodni egy bizonyos kor után. Én azt hittem ez végleges, bele kell törődnöm, pszichológus segítségét kértem, terápiára jártam, mígnem a váróban javasolta valaki a RENOKINT. Sok mindent kipróbáltam addig, már alig hittem, hogy van segítség, amíg ki nem próbáltam. Az ötödik használat után vettem észre a hatását, kezdtek kinőni a kopasz részekem az apró hajszálak.Nem is tudom, hogy köszönjem meg annak a kis hölgynek aki ajánlotta. Azóta helyrejött az önbizalmam, jól vagyok. Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék, az ára is elérhető.”

  - Németh Natália

  Bátran merem ajánlani a Renokin-t, mindenkinek.

  „A nevem Dorina, sportoló vagyok. Tavaly novemberben szembesültem először a hajhullásommal, de nem tulajdonítottam, különösebb jelentőséget neki, gondoltam-a szokásos őszi hajhullás, nem vészes. Ahogy teltek a hónapok egyre inkább láthatóvá vált a hajmennyiség csökkenése, és tudatosult bennem, hogy ez nem játék....Bőrgyógyászom ajánlotta a Renokin-t. Kissé szkeptikusan fogadtam, de az eredmény meggyőzött, ez valóban hatásos, pár használat után megszűnt a hajhullás, és a szálak szépen regenerálódtak. Azóta is ezt használom, bátran merem ajánlani a Renokin-t, mindenkinek, aki hasonló problémával küzd.”

  - Gál Dorina

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz