A hajhullás okai – hatásos kezelés hajhullás ellen

Hajhullás okaiA hajhullás okai sokfélék lehetnek, de mielőtt belekezdenénk a kezelésbe, fontos kideríteni, mi állhat a hajhullás folyamatának hátterében.

Ha naponta 100-150 hajszál hullik ki, az a természetes hajhullás (hajmegújulás) része. Olyan esetekben viszont, amikor ennél több hajszál hullik ki, annak hátterében általában valamilyen rendellenesség áll. A hajhullás egyes folyamatai lassíthatók, illetve megállíthatók, ezért nagyon fontos,, hogy a hajhullás okai megállapításra kerüljenek és mihamarabb elkezdődjön a kezelés.

A hajhullás okai a stressztől a genetikáig

A hajhullás okai közt leggyakrabban a genetikai eredetű kopaszodás található. Ez a férfiaknál és nőknél is más-más módon történik: míg a férfiak hajvonala fokozatosan hátrahúzódik, addig a nőknél a hajvonal megmarad, de a fejtetőn fokozatosan ritkul a hajállomány.

A hajhullás okai lehetnek még:

 • műtétek,
 • elhúzódó betegségek,
 • a pajzsmirigy működésének rendellenességei,
 • a fejbőr gombás megbetegedései is.

Az ilyen betegségek vagy zavarok gyakorta csak átmeneti hajhullás okai, és a hajhullás a megfelelő kezelés után könnyen megszüntethető.

Számtalanszor előfordul, hogy a hajhullás okai közt egy egyszerű foggyulladás áll, ami nem olyan kínzó, így nem is vesszük észre. Ebben az esetben a gyulladás megszüntetésével a hajhullás is nagy valószínűséggel abbamarad, mivel a hajhullás okai megszűnnek.

A hajhullás okai lehetnek továbbá:

 • a szervezetben jelenlévő gyulladás,
 • pajzsmirigy probléma,
 • bőr pigmenthiánya,
 • vérszegénység,
 • gyógyszerek mellékhatása,
 • tartós stressz,
 • lelki eredetű okok.

A hajhullás okai lehetnek még a rossz minőségű kozmetikai szerek, illetve a nem megfelelő hajápolás. Ha hajunkat állandóan kontyba vagy lófarokba fogjuk, esetleg afrofonatba fonjuk, az is negatív hatással van a haj szerkezetére, így a hajhullás okai máris eggyel bővültek.

A hajápolás és a haj, vagyis a hajas fejbőr tisztán tartása nagyon fontos. Abban az esetben, ha fejbőrünkön kórokozók tanyáznak, és ennek következtében méreganyagok halmozódnak fel, akkor a hajhullás okai nyilvánvalóak lehetnek, ugyanis a hajhagymáink számára a megfelelő működéshez szükséges feltételek nem biztosítottak.

Sokszor a is előfordul, hogy a hajhullás okai közül semelyik nem található meg a hajhullás hátterében. Ilyenkor a kezelés egyszerűen a tünetek megszüntetésére koncentrál.

A hajhullás okai közt élen az egészségtelen életmód

A mai rohanó hétköznapokban kevés figyelmet fordítunk a megfelelő táplálkozásra, sokszor nem megfelelő tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Pedig figyelemreméltóan sokat nyomnak a latban a hajhullás okai közt a szervezetünknek elengedhetetlen tápanyagok, mint például a különböző fehérjék, a vas, cink és a B vitamin csoport tagjai.

A szervezet általános méregtelenítése is sokat javíthat az állapoton, hogy a hajhullás okai megszűnjenek.

A megfelelő kezelés a hajhullás okai ismeretében

Hajhullás okaiKönnyű a dolgunk, ha a hajhullás okai megállapításra kerültek: a kezelés ekkor már sokkal egyszerűbb. De kijelenthetjük, hogy annál hatásosabb a kezelés, minél több oldalról támogatjuk a gyógyulás folyamatát.

Hajhullás esetén, akár nő, akár férfi legyen az érintett személy, a legjobb megoldást a Renokin sampon, kondicionáló, valamint a Solution szérum jelenti, amelynek kedvező hatását már szerte a világon rengetegen tapasztalták. A Renokin haj revitalizáló program a legmagasabb szintű klinikai teszteken bizonyított. Akik már használták a Renokin programot eddig soha nem tapasztalt Kiváló eredményekről számoltak be.

1 Mi minden állhat a hajhullás mögött? Szerző: EgészségKalauz Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.egeszsegkalauz.hu/borbetegsegek/mi-minden-allhat-a-hajhullas-mogott-109244.html

2 A hajhullás okai. Szerző: WebBeteg Megjelent: 2012.02.03  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/12649/a-hajhullas-okai

3 A hajhullás néhány oka Szerző: Informed Megjelent: 2011.11.14   http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/hair/a-hajhullas-nehany-oka-167462.html

4 Women and Hair Loss: Possible Causes Szerző: WebMD,Tammy Worth  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/women-hair-loss-causes

További cikkek

Hajhullás kezelése
Kezelési módok A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik. Olykor a hajhullás kezelése sebész...

Hajhullás ellen
A szép haj megőrzése Nagyon sok embert foglalkoztat manapság a hajhullás problémája, holott ez egy bizonyos szintig természetes folyamat. Az jelent csak bajt, ha ennek a foka nagymértékben eltér a no...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Mindenkinek ajánlom a Renokint.

  Szűcs Józsefné vagyok, már több mint fel éve használom az Renokin hajnövesztőt. Amióta használom nagyon megkönnyebbültem, a hajhullásom megszünt, és a hajzatom mintha újjáéledt volna. Nem csupán az új hajszálakról beszélek most, hanem arról a pár őszhajszálról, ami miatt úgy fájt a fejem ...egyszerűen, nem találom őket!!! Mindenkinek ajánlom a renokint. Most rendelem a következő adagot.

  - Szűcs Józsefné

  Nem is vagyok olyan öreg!

  Minden férfi életében eljön az a csodás pillanat, amikor először meglátogatja a család az újdonsült unokával. Nagy megpróbáltatás volt elhitetnem önmagammal, hogy nem is vagyok olyan öreg... ...aztán tükörbe néztem, és végleg leromboltam az önképem. A nyugdíjaskori Kojak jutott az eszembe 30 évnyi bűnüldözés súlyával az arcán. Tarthatatlan állapot! Valamit tennem kell. Amikor kibontottam az első csomag Renokint, már tudtam, hogy jól döntöttem. Az egyik kollégám ajánlotta, miután büszkén mesélte, hogy évek után újra fodrásznál járt. Még csak négy hónapja használom az oldatot, de a feleségem máris másként néz rám. Köszönöm Renokin csapat, kívánom, hogy minél többen tudjanak erről a szerről. Sőt, teszek is érte!

  - Prowazek József

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz