Hajhullás okai

Okok és azok kezelése

A hajhullás okai közé számos tényező sorolható. Mielőtt azonban bármiféle kezelésbe kezdenénk, nem árt kideríteni, hogy mi áll a folyamat hátterében.

Előfordul, hogy a hajhullás okai mögött egy egyszerű foggyulladás áll, amelyet nem is feltétlenül veszünk észre. Ebben az esetben a gyulladás megszüntetésével a hajhullás is nagy valószínűséggel abbamarad, mivel a hajhullás okai megszűnnek.

A hajhullás okai a stressztől a genetikáig

Hajhullás okai

Napi szinten 100-150 szál haj kihullása még természetes folyamat. Amennyiben ennél több hajszál távozik, akkor több mint valószínű, hogy annak hátterében valamilyen rendellenesség áll, amelyet nem árt minél előbb megállapítani és kezelni, hiszen egyes folyamatok lassíthatóak, vagy akár meg is állíthatóak, ha időben cselekszünk. Az első és legfontosabb feladat azonban az, hogy a hajhullás okai megállapításra kerüljenek.

A hajhullás okai között a leggyakoribb a genetikai eredetű kopaszodás, ami a férfiak és nők esetében más-más módon történik. A férfiaknál a haj vonala fokozatosan húzódik hátra, míg a nőknél ez a vonal megmarad, ám a fejtető teljes területén fokozatosan kezd ritkulni a hajállomány.

A hajhullás okai közé sorolhatók továbbá az elhúzódó betegségek, a műtétek, a pajzsmirigy működésének rendellenességei, a fejbőr gombás megbetegedései. Ezek a betegségek, zavarok többnyire az átmeneti hajhullás okai és a probléma a kezelés után az esetek többségében könnyedén megszüntethető.

A foltos kopaszodás (alopécia areata) elnevezésű betegség is a hajhullás okai közé tartozhat

Az alopécia areata, más néven foltos kopaszodás rendszerint autoimmun betegség. A betegségre jellemző tünet a hajas fejbőr felületén különböző kiterjedésű kerek, vagy ovális foltokban jelentkező teljes hajhiány.

A hajhullás okai lehetnek a szervezetben lévő gyulladás, pajzsmirigy probléma, bőr pigment hiány, vérszegénység, gyógyszerek, tartós stressz, vagy más, lelki eredetű okok. Gyakran előfordul, hogy a hajhullás okai közül semmilyen rendellenességet nem találnak az orvosok a foltos kopaszodás hátterében. Ebben az esetben a kezelés a tünetek megszüntetésére korlátozódik. A szervezet általános méregtelenítése is sokat javíthat az állapoton, hogy a hajhullás okai megszűnjenek.

A hajhullás okai lehetnek még a rossz minőségű kozmetikai szerek használata, illetve a túlzott mértékű hajápolás. A konty, a lófarok, vagy az afrofonat is megviseli, tönkreteszi a haj szerkezetét és a hajhullás okai máris eggyel bővültek.

Kapcsolódó cikkeink: A hajnövesztés lehetséges! – Egészséges fejbőr, egészséges haj, a hajápolás fontossága.

Szintén a hajhullás okai közé sorolandó a hiányos táplálkozás

Sajnos a mai rohanó világban rengeteg emberre jellemző az egyhangú táplálkozás, pedig vannak a hajápolás szempontjából is feltétlenül szükséges tápanyagok, amelyek bevitele a szervezetbe elengedhetetlen.

Ezek a különböző fehérjék, a vas, cink és a B vitamin csoport tagjai. A szép haj titka az egészséges fejbőr. Abban az esetben, amikor a fejbőrünkön kórokozók tanyáznak, és méreganyagok halmozódnak fel, akkor a hajhullás okai nyilvánvalóak lehetnek, ugyanis a hajhagymáink számára a megfelelő működéshez szükséges feltételek nem biztosítottak.

A hajhullás megfelelő kezelése az okok ismeretében

Amikor a hajhullás okai megállapításra kerülnek, akkor annak kezelése már sokkal egyszerűbb. Majdnem minden esetben igaz azonban az, hogy a gyógyulás folyamatát több oldalról szükséges támogatni.

Hajhullás okai

Mint ahogy már korábban szó esett róla, a hajhullás nőknél és a hajhullás férfiaknál általában különböző okokra vezethető vissza. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek mindkét nemet egyformán érintik. Ilyen tényező például a vitaminban és ásványi anyagban szegény táplálék vagy a nem megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. Bármelyik is legyen a fent felsoroltak közül a hajhullás okai között a valódi probléma, ezek a tényezők minden esetben befolyásolják az állapotromlás mértékét, illetve az adott kezelés hatékonyságát.

Ugyanebbe a kategóriába tartozik a megfelelő minőségű kozmetikumok használata. Napjainkban az üzletekben rengeteg szintetikus adalékanyagot tartalmazó kozmetikummal találkozhatunk, amelyek használata nem javasolt még akkor sem, ha ezeket kifejezetten hajhullás kezelésére ajánlják.

Hajhullás esetén, akár nő, akár férfi legyen az érintett személy, a legjobb megoldást a Renokin sampon, kondicionáló, valamint a Solution szérum jelenti, amelynek kedvező hatását már szerte a világon rengetegen tapasztalták. A Renokin haj revitalizáló program a legmagasabb szintű klinikai teszteken bizonyított. Akik már használták a Renokin programot eddig soha nem tapasztalt Kiváló eredményekről számoltak be.

1 Mi minden állhat a hajhullás mögött? Szerző: EgészségKalauz Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.egeszsegkalauz.hu/borbetegsegek/mi-minden-allhat-a-hajhullas-mogott-109244.html

2 A hajhullás okai. Szerző: WebBeteg Megjelent: 2012.02.03  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/12649/a-hajhullas-okai

3 A hajhullás néhány oka Szerző: Informed Megjelent: 2011.11.14   http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/hair/a-hajhullas-nehany-oka-167462.html

4 Women and Hair Loss: Possible Causes Szerző: WebMD,Tammy Worth  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/women-hair-loss-causes

További cikkek

Hajhullás kezelése
Kezelési módok A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik. Olykor a hajhullás kezelése sebész...

Hajhullás ellen
A szép haj megőrzése Nagyon sok embert foglalkoztat manapság a hajhullás problémája, holott ez egy bizonyos szintig természetes folyamat. Az jelent csak bajt, ha ennek a foka nagymértékben eltér a no...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Borzasztó konnyű a használata és kényelmes.

  „Ez úton szeretnék köszönetet mondani a Renokin szempillanövesztő feltalálójának, úgyanis mióta használom a szempilláim kétszer olyan hosszúak és sűrűek mint előtte. Azért kezdtem el használni mert a festék megroncsolta őket, valamint a mindennapos make-up eltávolitás megviselte a szempilláimat. Ijjedve vettem észre hogy minden egyes arctisztitáskor a vatta pamacson maradt sok kicsi szempilla. Egy hét után csökkent a hullás es sűrűsödni kezdett. Borzasztó konnyű a használata és kényelmes, hiszen este felteszem és reggel lemosom, aztán jöhet a smink. Ezt mindig fogom használni mint a szempilláim vitaminját.”

  - Berecz Orsolya

  Nagyon örülök,hogy rátaláltam.

  3 hónapja használom de már az előző hetekben is hatásos volt a szer. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az erre hajnövesztőre. A samponnak például kimondottan jó az illata. Bár nem túl olcsó, de ez a lehetőség igazán meg ér ennyit. Köszönöm!

  - Nyarsánszki Zoltán

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz