Hajhullás kezelése

Kezelési módok

A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik.

Hajhullás kezelése

Olykor a hajhullás kezelése sebészeti beavatkozást igényel, de ez a legritkább, nem ez a jellemző. Más esetben egyszerű életmód változtatással, esetleg rejtett betegségek feltárásával kezelhető, azonban minden esetre igaz, hogy speciális készítményekkel jól karban tartható, vagy akár megállítható, a hajhullás kezelése ma már megoldható.

Amennyiben Ön hajhullást tapasztal, fontos, hogy azonnal kezdje meg a helyes lépéseket a hajhullás kezelése érdekében. Amikor a hajhullás oka a rossz táplálkozás, betegség, gyógyszeres kezelés, fertőzés vagy stressz, akkor az állapot általában átmeneti, a hajhullás idővel megáll és a hajhullás kezelése segítségével a hajszálak általában visszanőnek. Ehhez azonban szükség van arra, hogy az okok megszüntetésre kerüljenek, valamint sokat segít az állapoton a megfelelő hajápolás.

Hajhullás kezelése külsőleg

A drogériákban, gyógyszertárakban számos olyan termék (sampon, balzsam) kapható, melyek segítségével a hajhullás kezelése valamilyen mértékben eredményes lehet, ám ez nem ment fel senkit az alól, hogy a hajhullás kezelése során mellőzze az okok feltárását és orvoslását.

Érdemes olyan készítményt választani, ami elsősorban természetes alapanyagú összetevőket tartalmaz, főként gyógynövényeket, hiszen a sok vegyi anyaggal esetleg többet ártunk, mint használunk hajhagymáinknak. A hajhullás kezelése során a hajhullás elleni sampon használata nem pusztán csak azért ajánlott, mert a haj hullását mérsékli. Működése és jótékony hatásai ennél jóval összetettebbek, ugyanis nem csak a hajhagymákat és magukat a hajszálakat táplálja, de a hajszerkezet egészét is ápolja, ami a hajhullás kezelése esetében fontos tényező lehet. A legújabb kutatásoknak köszönhetően ma már elérhető a legeredményesebb hajnövesztő szer, a Renokin kozmetikum család.

Hajhullás kezelése belsőleg

Amikor a hajhagymák növekedésének serkentéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat nem tudjuk természetes módon pótolni (megfelelő mennyiségű zöldség, gyümölcs segítségével), akkor természetes összetételű táplálék kiegészítő készítményeket kell segítségül hívni, ez gyakran szükséges a hajhullás kezelése érdekében, az összes kezelési mód mellett is.

A B vitamin és kéntartalmú (ami a hajszálak alapjául szolgáló keratin szintézisében tölt be nélkülözhetetlen szerepet) készítményekkel a hajhullás kezelése többnyire megoldható.

Mivel a haj növekedésében leginkább a fehérjék játsszák a legnagyobb szerepet, lényegesen fontos a protein pótlása, napi szintű fogyasztása. A sikeres hajhullás kezelése érdekében a vas és a cink folyamatos pótlása is lényeges. Ugyanakkor a túlzott sófogyasztás, cukorfogyasztás, jódhiány, vashiány az A, B, E, H vitaminok hiánya rendellenességet okozhatnak.

A hajhullás kezelése akkor válik igazán hatásossá, ha két irányban hat, egyrészt megfékezi a hajhullást, másrészt elősegíti a természetes haj újranövését.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mik lehetnek a hajhullás okai, illetve olvassa el hajápolásitanácsainkat.

Hajhullás kezelése gyógynövényekkel

A gyógynövények, gyógyteák a hajhullás kezelése során is nagy segítséget jelentenek, ezért ennek jelentőségét nem szabad elhanyagolni. Bármilyen módszert választunk is a hajhullás kezelése céljából, a gyógynövények megfelelő arányban való fogyasztása kiegészítő kezelésként nagyon hasznos lehet.

A mezei zsurlóban, a borágóban (fűszernövény), csalánban található kovasav rengeteg szilíciumot tartalmaz. Ennek köszönhetően ezeknek a gyógynövényeknek a segítségével (teaként elkészítve) a hajhullás kezelése egyszerűvé válik, hiszen erősítik a körmöket és megállítják a hajhullás folyamatát. A hajhullás kezelése a bojtorján nevű növénnyel szintén eredményes lehet, ugyanis ezt a növényt a hajápolás gyógynövényeként emlegetik, hiszen akár 45%-ban is tartalmazhat laktonokat, inulint, szeszkviterpént és szerves savakat.

Hajhullás kezelése tökéletesen

Minden ember arra vágyik, hogy ha hajhullást tapasztal, akkor azt a leggyorsabban képes legyen megállítani, illetve a teljes regenerálódást képes legyen biztosítani. Ma már erre van lehetőség.

A legújabb kutatások révén ma már hozzáférhető egy olyan hajhullás kezelése céljára kifejlesztett készítmény család, ami a legmagasabb elvárásoknak is megfelel, a Renokin termékcsalád.

A Renokin termékcsalád három alapvető kozmetikumból áll, mely hajhullás kezelése céljából a lehető leghatékonyabb. A Renokin sampon segít a kíméletes tisztításban, gyógynövényei hatékonyan megszüntetik a kellemetlen fejbőrviszketést. A Renokin hajkondicionáló helyreállítja a fejbőr pH egyensúlyát. A Renokin Solution megállítja a hajhullást, regeneráló hatással van a hajhagymákra és a fejbőrre, hatóanyagai révén újra megindul a hajnövekedés és a hajhagymák gyarapodása.

Az eredmény már két-három hónap után tapasztalható. Amennyiben figyelünk a vitamin és ásványi anyag fogyasztására, valamint a gyógyteák valamelyikét is fogyasztjuk a Renokin kozmetikumok használata mellett, úgy még gyorsabb lesz a hajhullás kezelése.

1 Hair Care Tips for Teens Szerző: WebMD http://teens.webmd.com/hair-care-tips

2 Hajhullás kezelése Szerző: WebBeteg Megjelent: 2010. 3. 10  http://www.webbeteg.hu/mediatar/szepsegapolas/277/hajhullas-kezelese

3Hogyan kezelhető a nagymértékű hajhullás? Szerző: WebBeteg Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/10259/a-hajhullas-kezelese

4 A hajhullás 4 oka és kezelése Szerző: Femina Megjelent: 2012. 3. 14  http://www.femina.hu/szepseg/hajhullas_oka_kezelese

További cikkek

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Hajápolási tanácsok
A hajápolás egy átfogó tevékenység az emberi fejen lévő haj higiéniai és kozmetikai ápolására. A hajápolás egyénenként változik, függ az egyén hajtípusától, illetve azoktól a különféle hatásoktól, a...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Őszintén köszönöm a találmányukat!

  Nagyon régóta keseríti meg az életünket a feleségemmel a kopaszodásom. Többször meg kellett gondolnom magam, hogy hol és kivel találkozom - mivel engem nagyon zavart ez a állapot, nem tudtam vele mit kezdeni. A környezetem próbált nagyon toleráns lenni ezzel a helyzettel, mert tudták, h mennyire bánt és nagy öröm volt számomra, amikor rég nem látott családom nagyon meglepődve megjegyezte, hogy nem tudják mi történt de mintha fiatalodtam volna. Klárika testvérem vette észre először. Őszintén köszönöm a találmányukat! Drága hajbeültetési eljárásokra meg nem volt pénzem. Nekem végre megnőtt az önbizalmam, senkit sem zavar többe, h milyen a külsőm. Egy a bajom a termékkel, h minden nap használni kell, de mar meg szoktam ...

  - Kalóczi Tamás

  Meg vagyok elégedve, ajánlom másoknak is.

  A Renokint használva tényleg megszűnik a hajhullás, sőt! Saját tapasztalatom szerint a harmadik, negyedik hónaptól kezdett igazán használni, mikor észrevettem hogy növekszik vissza a hajam. Nő létemre elég kellemetlenül éreztem magam emiatt, ezért keresgéltem valami hatásos szer után, mivel a hajbeültetés nagyon drága és nem is vállalnám. Ez volt az első amit kipróbáltam, de nem is kellett tovább keresgélnem. Meg vagyok elégedve, ajánlom másoknak is.

  - Ruth Tamara

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz