Hajhullás kezelése

Kezelési módok

A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik.

Hajhullás kezelése

Olykor a hajhullás kezelése sebészeti beavatkozást igényel, de ez a legritkább, nem ez a jellemző. Más esetben egyszerű életmód változtatással, esetleg rejtett betegségek feltárásával kezelhető, azonban minden esetre igaz, hogy speciális készítményekkel jól karban tartható, vagy akár megállítható, a hajhullás kezelése ma már megoldható.

Amennyiben Ön hajhullást tapasztal, fontos, hogy azonnal kezdje meg a helyes lépéseket a hajhullás kezelése érdekében. Amikor a hajhullás oka a rossz táplálkozás, betegség, gyógyszeres kezelés, fertőzés vagy stressz, akkor az állapot általában átmeneti, a hajhullás idővel megáll és a hajhullás kezelése segítségével a hajszálak általában visszanőnek. Ehhez azonban szükség van arra, hogy az okok megszüntetésre kerüljenek, valamint sokat segít az állapoton a megfelelő hajápolás.

Hajhullás kezelése külsőleg

A drogériákban, gyógyszertárakban számos olyan termék (sampon, balzsam) kapható, melyek segítségével a hajhullás kezelése valamilyen mértékben eredményes lehet, ám ez nem ment fel senkit az alól, hogy a hajhullás kezelése során mellőzze az okok feltárását és orvoslását.

Érdemes olyan készítményt választani, ami elsősorban természetes alapanyagú összetevőket tartalmaz, főként gyógynövényeket, hiszen a sok vegyi anyaggal esetleg többet ártunk, mint használunk hajhagymáinknak. A hajhullás kezelése során a hajhullás elleni sampon használata nem pusztán csak azért ajánlott, mert a haj hullását mérsékli. Működése és jótékony hatásai ennél jóval összetettebbek, ugyanis nem csak a hajhagymákat és magukat a hajszálakat táplálja, de a hajszerkezet egészét is ápolja, ami a hajhullás kezelése esetében fontos tényező lehet. A legújabb kutatásoknak köszönhetően ma már elérhető a legeredményesebb hajnövesztő szer, a Renokin kozmetikum család.

Hajhullás kezelése belsőleg

Amikor a hajhagymák növekedésének serkentéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat nem tudjuk természetes módon pótolni (megfelelő mennyiségű zöldség, gyümölcs segítségével), akkor természetes összetételű táplálék kiegészítő készítményeket kell segítségül hívni, ez gyakran szükséges a hajhullás kezelése érdekében, az összes kezelési mód mellett is.

A B vitamin és kéntartalmú (ami a hajszálak alapjául szolgáló keratin szintézisében tölt be nélkülözhetetlen szerepet) készítményekkel a hajhullás kezelése többnyire megoldható.

Mivel a haj növekedésében leginkább a fehérjék játsszák a legnagyobb szerepet, lényegesen fontos a protein pótlása, napi szintű fogyasztása. A sikeres hajhullás kezelése érdekében a vas és a cink folyamatos pótlása is lényeges. Ugyanakkor a túlzott sófogyasztás, cukorfogyasztás, jódhiány, vashiány az A, B, E, H vitaminok hiánya rendellenességet okozhatnak.

A hajhullás kezelése akkor válik igazán hatásossá, ha két irányban hat, egyrészt megfékezi a hajhullást, másrészt elősegíti a természetes haj újranövését.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mik lehetnek a hajhullás okai, illetve olvassa el hajápolásitanácsainkat.

Hajhullás kezelése gyógynövényekkel

A gyógynövények, gyógyteák a hajhullás kezelése során is nagy segítséget jelentenek, ezért ennek jelentőségét nem szabad elhanyagolni. Bármilyen módszert választunk is a hajhullás kezelése céljából, a gyógynövények megfelelő arányban való fogyasztása kiegészítő kezelésként nagyon hasznos lehet.

A mezei zsurlóban, a borágóban (fűszernövény), csalánban található kovasav rengeteg szilíciumot tartalmaz. Ennek köszönhetően ezeknek a gyógynövényeknek a segítségével (teaként elkészítve) a hajhullás kezelése egyszerűvé válik, hiszen erősítik a körmöket és megállítják a hajhullás folyamatát. A hajhullás kezelése a bojtorján nevű növénnyel szintén eredményes lehet, ugyanis ezt a növényt a hajápolás gyógynövényeként emlegetik, hiszen akár 45%-ban is tartalmazhat laktonokat, inulint, szeszkviterpént és szerves savakat.

Hajhullás kezelése tökéletesen

Minden ember arra vágyik, hogy ha hajhullást tapasztal, akkor azt a leggyorsabban képes legyen megállítani, illetve a teljes regenerálódást képes legyen biztosítani. Ma már erre van lehetőség.

A legújabb kutatások révén ma már hozzáférhető egy olyan hajhullás kezelése céljára kifejlesztett készítmény család, ami a legmagasabb elvárásoknak is megfelel, a Renokin termékcsalád.

A Renokin termékcsalád három alapvető kozmetikumból áll, mely hajhullás kezelése céljából a lehető leghatékonyabb. A Renokin sampon segít a kíméletes tisztításban, gyógynövényei hatékonyan megszüntetik a kellemetlen fejbőrviszketést. A Renokin hajkondicionáló helyreállítja a fejbőr pH egyensúlyát. A Renokin Solution megállítja a hajhullást, regeneráló hatással van a hajhagymákra és a fejbőrre, hatóanyagai révén újra megindul a hajnövekedés és a hajhagymák gyarapodása.

Az eredmény már két-három hónap után tapasztalható. Amennyiben figyelünk a vitamin és ásványi anyag fogyasztására, valamint a gyógyteák valamelyikét is fogyasztjuk a Renokin kozmetikumok használata mellett, úgy még gyorsabb lesz a hajhullás kezelése.

1 Hair Care Tips for Teens Szerző: WebMD http://teens.webmd.com/hair-care-tips

2 Hajhullás kezelése Szerző: WebBeteg Megjelent: 2010. 3. 10  http://www.webbeteg.hu/mediatar/szepsegapolas/277/hajhullas-kezelese

3Hogyan kezelhető a nagymértékű hajhullás? Szerző: WebBeteg Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/10259/a-hajhullas-kezelese

4 A hajhullás 4 oka és kezelése Szerző: Femina Megjelent: 2012. 3. 14  http://www.femina.hu/szepseg/hajhullas_oka_kezelese

További cikkek

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Hajápolási tanácsok
A hajápolás egy átfogó tevékenység az emberi fejen lévő haj higiéniai és kozmetikai ápolására. A hajápolás egyénenként változik, függ az egyén hajtípusától, illetve azoktól a különféle hatásoktól, a...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék.

  „Sajnos nem csak a férfiak, a nők is elkezdenek kopaszodni egy bizonyos kor után. Én azt hittem ez végleges, bele kell törődnöm, pszichológus segítségét kértem, terápiára jártam, mígnem a váróban javasolta valaki a RENOKINT. Sok mindent kipróbáltam addig, már alig hittem, hogy van segítség, amíg ki nem próbáltam. Az ötödik használat után vettem észre a hatását, kezdtek kinőni a kopasz részekem az apró hajszálak.Nem is tudom, hogy köszönjem meg annak a kis hölgynek aki ajánlotta. Azóta helyrejött az önbizalmam, jól vagyok. Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék, az ára is elérhető.”

  - Németh Natália

  A párom mondta: "Sokkal szebbek lettek a szemeid!"

  Mint minden nőnek, nekem is fontos a jó megjelenés, ezért adok arra, hogy milyen terméket használok. Amióta a lashlasht használom szebbé váltak a szemeim, jobban kiemelte azokat, és ezt a férjem is észrevette. Engem meggyőztek a klinikai teszteredmények, természetes alapanyagokból álló, minőségi termékről van szó, aminek érezhető, látható hatása van.

  - Endrédiné Szabó Zsuzsa

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz