Hajhullás ellen

A szép haj megőrzése

Nagyon sok embert foglalkoztat manapság a hajhullás problémája, holott ez egy bizonyos szintig természetes folyamat. Az jelent csak bajt, ha ennek a foka nagymértékben eltér a normálistól, akkor pedig valamit tenni kell a hajhullás ellen.

Hajhullás ellen

Mielőtt azonban hajhullás ellen bármiféle készítményt, kezelést alkalmaznánk, nem árt annak okát felderíteni. Lehetséges ugyanis, hogy egy egyszerű fog-, vagy mandulagyulladás áll a háttérben, amelynek kezelésével máris sokat tettünk a hajhullás ellen. Természetesen kiegészítő kezelésként a jó minőségű kozmetikumok használata mindig meggyorsítja a gyógyulás folyamatát, ezért az okok kezelésével egyidejűleg azokat érdemes alkalmazni.

A hajhullás ellen az a legjobb, illetve a legegyszerűbb megoldás, ha az ember sűrű, dús hajkoronával megáldott szülőket és nagyszülőket választ magának. Azonban ez ma még megvalósíthatatlan. Elkeseredésre azonban nincs ok, hiszen hajhullás ellen számos kezelés létezik. Negyven éves kor felett a nők és férfiak több mint fele küzd a fokozódó hajritkulás, illetve a hajhullás ellen. Idővel ez a folyamat ugyanis környezetük számára is észrevehetővé válik.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet mik lehetnek a hajhullás okai, illetve olvassa el hajápolási tanácsainkat.

Hajhullás vagy hajvesztés?

Fontos különbséget tenni a hajhullás és a hajvesztés között, mert az első esetben a hajhullás ellen szükségessé válik a védekezés, a második esetben viszont csak a nyáron kiszáradt vagy egyéb okból károsodott haj törik le.

Hajhullás ellen

Tekintettel arra, hogy a hajhullás egy összetett folyamat, számos olyan dolog lehet a kiváltója, mint a stressz, különböző hormonális problémák, a vérszegénység. Sőt a hajszálak elvesztését a hajhagymák növekedéséhez szükséges tápanyagok hiánya is előidézheti. Ez teszi szükségessé a hajhullás ellen való készítmények, eljárások használatát.

A megfelelően változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás segítségével jó eséllyel vehetjük fel a harcot a hajhullás ellen való küzdelemben. Szerencsére nagyon sok természetes gyógymóddal is védekezhetünk a hajhullás ellen, mint például a csalánlevéllel, vagy a tormával történő hajmosás. Ezekkel a régi gyógymódokkal azonban óvatosnak kell lenni, mert eredmény nem minden esetben érhető el, olykor a szájhagyomány útján terjedő gyógymódoknak nincs semmi alapja.

Hajhullás ellen a B vitamin csoport tagjai, valamint egyes ásványi anyagok, mint a cink, vas, továbbá különböző fehérjék biztosítják a legfontosabb tápanyagot.

Szintén hasznos tanács a hajhullás ellen küzdőknek, hogy a hajat rendszeresen és alaposan kell ápolni, és ha lehet, kerüljük a hajszárító és a hajvasaló használatát, mivel ezek kiszárítják és töredezetté teszik a hajat. A hajhullás kezelése sok esetben ezekkel az apróságokkal, a rossz szokásokról való lemondással kezdődik.

A szép dús haj a fiatalság jele, mivel fiatal korban a legjobb az ember vérkeringése, akkor a legerősebb a szív és az immunrendszer. A hajhullás ellen való küzdelemben a legfontosabb feladat, megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat, ásványi anyagokat juttatni a szervezetbe, valamint javítani a sejtfunkciókat, továbbá a vérellátást, amely a hajszálak belső táplálásáért és a vitaminok szállításáért felel.

Sok férfi úgy védekezik a hajhullás ellen, hogy kopaszra borotválja a fejbőrét. A fejbőr felületén különböző hegek, forradások, dudorok lehetnek, így nem biztos, hogy a hajhullásra a tar koponya lenne a legcélravezetőbb és legesztétikusabb eszköz. Még a férfias kopaszságra is a hajhullás elleni speciális összetett program a megoldás.

A hajhullás ellen a speciális összetett program az ideális

Hajhullás ellen, bármi is legyen a probléma alapvető oka, legtöbb esetben több tényező együttes kezelése a megoldás.

Az okok feltárása a legfontosabb, de mellette olyan hajhullás elleni sampon használata válik „kötelezővé”, amely klinikailag tesztelt, és nem csupán a reklámok szerint, hanem valójában is hatásos. Napjainkban a legjobb és bizonyított minőséget a Renokin hajhullás ellen kifejlesztett kozmetikum család jelenti, ami magában foglalja a Renokin sampont, a Renokin hajkondicionálót, valamint a Renokin Solution készítményt, amely nem csak meggátolja a hajhullást, hanem megújítja a sejteket, revitalizálja azokat. A készítmények együttes alkalmazása garanciát jelent a sikerre, és a haj rövid időn belül újra régi fényében ragyoghat.

1 How to Prevent Balding Szerző: WebMD http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/how-prevent-balding

2 Hair Loss – Prevention Szerző: WebMD http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/tc/hair-loss-prevention

3A hajhullás okai és megelőzési tippek Szerző: FemCafe Megjelent: 2011. 10. 4  http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/a-hajhullas-okai-es-megelozesi-tippek

További cikkek

A hajhullás okai – hatásos kezelés hajhullás ellen
A hajhullás okai sokfélék lehetnek, de mielőtt belekezdenénk a kezelésbe, fontos kideríteni, mi állhat a hajhullás folyamatának hátterében. Ha naponta 100-150 hajszál hullik ki, az a természetes hajh...

Hajápolási tanácsok
A hajápolás egy átfogó tevékenység az emberi fejen lévő haj higiéniai és kozmetikai ápolására. A hajápolás egyénenként változik, függ az egyén hajtípusától, illetve azoktól a különféle hatásoktól, a...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Nem is vagyok olyan öreg!

  Minden férfi életében eljön az a csodás pillanat, amikor először meglátogatja a család az újdonsült unokával. Nagy megpróbáltatás volt elhitetnem önmagammal, hogy nem is vagyok olyan öreg... ...aztán tükörbe néztem, és végleg leromboltam az önképem. A nyugdíjaskori Kojak jutott az eszembe 30 évnyi bűnüldözés súlyával az arcán. Tarthatatlan állapot! Valamit tennem kell. Amikor kibontottam az első csomag Renokint, már tudtam, hogy jól döntöttem. Az egyik kollégám ajánlotta, miután büszkén mesélte, hogy évek után újra fodrásznál járt. Még csak négy hónapja használom az oldatot, de a feleségem máris másként néz rám. Köszönöm Renokin csapat, kívánom, hogy minél többen tudjanak erről a szerről. Sőt, teszek is érte!

  - Prowazek József

  Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék.

  „Sajnos nem csak a férfiak, a nők is elkezdenek kopaszodni egy bizonyos kor után. Én azt hittem ez végleges, bele kell törődnöm, pszichológus segítségét kértem, terápiára jártam, mígnem a váróban javasolta valaki a RENOKINT. Sok mindent kipróbáltam addig, már alig hittem, hogy van segítség, amíg ki nem próbáltam. Az ötödik használat után vettem észre a hatását, kezdtek kinőni a kopasz részekem az apró hajszálak.Nem is tudom, hogy köszönjem meg annak a kis hölgynek aki ajánlotta. Azóta helyrejött az önbizalmam, jól vagyok. Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó termék, az ára is elérhető.”

  - Németh Natália

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz