Hajápolási tanácsok

Renokin klinikailag tesztelt

A hajápolás egy átfogó tevékenység az emberi fejen lévő haj higiéniai és kozmetikai ápolására. A hajápolás egyénenként változik, függ az egyén hajtípusától, illetve azoktól a különféle hatásoktól, amelyek az egyént nap, mint nap érik.

Hajápolás

Az emberek haja nem egyforma, sőt a haj az emberi sokszínűség egyik megnyilvánulása.

A hajápolás és a fejbőr gondozása két különálló feladatnak tűnhet, ám valójában ezek összefonódnak, hiszen a haj a fejbőrből nő ki. A haj élő részei (hajgyökér, szőrtüsző, hajhagyma és faggyúmirigyek) a bőr alatt találhatók, míg a tényleges hajszál (a kutikula, amely magában foglalja a kérget és a velőt) élettelen, ezeket figyelembe kell venni hajápolás során.

A sérült, vagy valamilyen megváltozott biológiai folyamatnak köszönhetően károsult hajszálat nem mindig lehet rendbe hozni, megmenteni, de hajápolás segítségével sokat lehet tenni azért, hogy minél tovább biztosítsuk a hajhártya épségét. A hajjal borított fejbőr tisztítása, azaz a hajápolás, éppen olyan fontos, mint a test bármely más bőrfelületének gondozása. Az egészséges fejbőr egészséges hajat fog termelni.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet a hajhullás okairól, illetve olvassa el cikkünket, mit ajánlunk a hajhullás ellen.

A hajápolás feladatainak elvégzése során abban az esetben, ha az elhalt hámsejtektől a fejbőr megtisztítása nem megfelelő módon és rendszerességgel történik, akkor toxinok jutnak át a bőrön, vagy külső veszélyes hatások (baktériumok, vírusok, vegyi anyagok) teremthetik meg a fertőzés kialakulásának feltételeit. Nem minden fejbőr rendellenesség vezethető vissza bakteriális fertőzésre. Néhány rendellenesség kialakulása megmagyarázhatatlan, így sokszor hajápolás segítségével csak a tüneteket lehet kezelni, a tényleges kiváltó okot nem.

A faggyúmirigy a bőrben faggyút termel, amely többek között a hajápolás szempontjából is igen fontos szerepet tölt be, hiszen védi a hajat és a bőrt, továbbá gátolja a mikroorganizmusuk bőrön történő szaporodását. A túlzott faggyútermelés azonban már probléma, ez a zsíros haj oka. A legrosszabb esetben a faggyúmirigyek által termelt faggyú eltömíti a hajhagymákat, a hajhagyma megbetegszik, ezért korpásodás és hajhullás alakul ki. Ilyen esetben mindenképpen ajánlott zsíros hajra kifejlesztett kozmetikai készítmények alkalmazása. Ezek közül legjobb olyan készítményt választani, mint amilyen a Renokin termékcsalád, amelynek egyik terméke egy speciális hajhullás elleni sampon.

A hajápolás első lépése a hajmosás, amely eltávolítja a hajról és a fejbőrről a felesleges zsírt (és a verejtéket), továbbá az egyéb nem kívánatos anyagokat valamint szennyeződéseket.

A hajápolás általában magában foglalja a haj színezését, festését is, azonban ez a kémiai beavatkozás a haj szerkezetének megváltozásához vezethet, amely sok esetben akár állapotromlást is előidézhet. A hajápolás során ezek a változások legtöbbször csak átmenetiek, hiszen a hajápolás alkalmával felhasznált színező vagy festékanyag csupán a fejbőr feletti hajra van hatással (kivéve, ha a hajhagymák is sérülnek).

A megfelelő hajápolás és a jó minőségű kozmetikumok használata nagyon fontos a szép, egészséges, dús hajkorona kialakulásához és megtartásához. A megfelelő hajápolási kozmetikumok közül napjainkban a legelismertebb és a leghatékonyabb a Renokin Haj Revitalizáló Program. A Renokin termékek a legfontosabb hajhullás elleni vitamin fajták mindegyikét tartalmazzák, így megakadályozzák a hajhullást és a hajszálak elvékonyodását, továbbá elősegítik a sejtek regenerálódását. A Renokin termékek napi használatával rövid idő alatt jelentős javulás érhető el.

1 Hair Care Szerző: WebMD  http://www.webmd.com/healthy-beauty/

2 Hair Care Tips Szerző: Harvard  http://www.hsph.harvard.edu/

3 Hair Care Tips for Teens Szerző: WebBeteg http://webmd.com

4 A hajápolás alapjai Szerző: WebBeteg- B. M, 2012.4.21  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/10967/a-hajapolas

További cikkek

Hajhullás kezelése
Kezelési módok A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik. Olykor a hajhullás kezelése sebész...

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  A negyedik hónap után kezdett csökkenni a hajhullásom.

  Nagyon elégedett vagyok a termékükkel, mivel hormonális eredetű, stresszalapú hajhullással küzdök immár 15 éve. Igaz 7 hónap kellett, hogy rendeződjön ezzel a termékkel a hajhullásom. De bevált! A negyedik hónap után kezdett csökkenni a hajhullásom, mostanra már úgy gondolom az átlagos hajmennyiség hullik csak ki, amely egy egészséges ember esetében indokolt. Ezidáig nagyon sok mindennel próbálkoztam, de mind csak átmeneti javulást hozott. Hormonális készítményt is kaptam. Abból már csak fele annyit kell szednem. Egyszóval igazán megfelelő ez a termék. A kiszerelése is könnyen kezelhető. A szállításával pedig kifejezetten elégedett vagyok, mert a szállító cég annyira precízen, korrektül, és kedvesen végzi a munkáját, amellyel még soha sem találkoztam. Örülök, hogy az interneten keresztül rátaláltam az Önök termékére.

  - Kiss Éva

  Óriási nagy a különbség ha használja a Renokint!

  Én a férjemnek rendeltem meg ajándékba a terméket, de végül az én ajándékom is lett. Ő már évek óta kopaszodik, főleg nyáron féltem őt, mert keményfejű és utál sapkát hordani! Elkezdte használni, de az első benyomások vegyesek voltak. Körülbelül négy hónap telt el, amikor már majdnem feladta, aztán bekövetkezett a CSODA. Először csak egy-két új hajhagyma nőtt ki, majd lassan elkezdte beborítani a kopasz részt. Rég láttam így mosolyogni a férjem. :) További sok sikert kívánok a cégnek.

  - Péterfi Emőke

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz