Hajápolási tanácsok

Renokin klinikailag tesztelt

A hajápolás egy átfogó tevékenység az emberi fejen lévő haj higiéniai és kozmetikai ápolására. A hajápolás egyénenként változik, függ az egyén hajtípusától, illetve azoktól a különféle hatásoktól, amelyek az egyént nap, mint nap érik.

Hajápolás

Az emberek haja nem egyforma, sőt a haj az emberi sokszínűség egyik megnyilvánulása.

A hajápolás és a fejbőr gondozása két különálló feladatnak tűnhet, ám valójában ezek összefonódnak, hiszen a haj a fejbőrből nő ki. A haj élő részei (hajgyökér, szőrtüsző, hajhagyma és faggyúmirigyek) a bőr alatt találhatók, míg a tényleges hajszál (a kutikula, amely magában foglalja a kérget és a velőt) élettelen, ezeket figyelembe kell venni hajápolás során.

A sérült, vagy valamilyen megváltozott biológiai folyamatnak köszönhetően károsult hajszálat nem mindig lehet rendbe hozni, megmenteni, de hajápolás segítségével sokat lehet tenni azért, hogy minél tovább biztosítsuk a hajhártya épségét. A hajjal borított fejbőr tisztítása, azaz a hajápolás, éppen olyan fontos, mint a test bármely más bőrfelületének gondozása. Az egészséges fejbőr egészséges hajat fog termelni.

Kapcsolódó cikkeink: Tudjon meg többet a hajhullás okairól, illetve olvassa el cikkünket, mit ajánlunk a hajhullás ellen.

A hajápolás feladatainak elvégzése során abban az esetben, ha az elhalt hámsejtektől a fejbőr megtisztítása nem megfelelő módon és rendszerességgel történik, akkor toxinok jutnak át a bőrön, vagy külső veszélyes hatások (baktériumok, vírusok, vegyi anyagok) teremthetik meg a fertőzés kialakulásának feltételeit. Nem minden fejbőr rendellenesség vezethető vissza bakteriális fertőzésre. Néhány rendellenesség kialakulása megmagyarázhatatlan, így sokszor hajápolás segítségével csak a tüneteket lehet kezelni, a tényleges kiváltó okot nem.

A faggyúmirigy a bőrben faggyút termel, amely többek között a hajápolás szempontjából is igen fontos szerepet tölt be, hiszen védi a hajat és a bőrt, továbbá gátolja a mikroorganizmusuk bőrön történő szaporodását. A túlzott faggyútermelés azonban már probléma, ez a zsíros haj oka. A legrosszabb esetben a faggyúmirigyek által termelt faggyú eltömíti a hajhagymákat, a hajhagyma megbetegszik, ezért korpásodás és hajhullás alakul ki. Ilyen esetben mindenképpen ajánlott zsíros hajra kifejlesztett kozmetikai készítmények alkalmazása. Ezek közül legjobb olyan készítményt választani, mint amilyen a Renokin termékcsalád, amelynek egyik terméke egy speciális hajhullás elleni sampon.

A hajápolás első lépése a hajmosás, amely eltávolítja a hajról és a fejbőrről a felesleges zsírt (és a verejtéket), továbbá az egyéb nem kívánatos anyagokat valamint szennyeződéseket.

A hajápolás általában magában foglalja a haj színezését, festését is, azonban ez a kémiai beavatkozás a haj szerkezetének megváltozásához vezethet, amely sok esetben akár állapotromlást is előidézhet. A hajápolás során ezek a változások legtöbbször csak átmenetiek, hiszen a hajápolás alkalmával felhasznált színező vagy festékanyag csupán a fejbőr feletti hajra van hatással (kivéve, ha a hajhagymák is sérülnek).

A megfelelő hajápolás és a jó minőségű kozmetikumok használata nagyon fontos a szép, egészséges, dús hajkorona kialakulásához és megtartásához. A megfelelő hajápolási kozmetikumok közül napjainkban a legelismertebb és a leghatékonyabb a Renokin Haj Revitalizáló Program. A Renokin termékek a legfontosabb hajhullás elleni vitamin fajták mindegyikét tartalmazzák, így megakadályozzák a hajhullást és a hajszálak elvékonyodását, továbbá elősegítik a sejtek regenerálódását. A Renokin termékek napi használatával rövid idő alatt jelentős javulás érhető el.

1 Hair Care Szerző: WebMD  http://www.webmd.com/healthy-beauty/

2 Hair Care Tips Szerző: Harvard  http://www.hsph.harvard.edu/

3 Hair Care Tips for Teens Szerző: WebBeteg http://webmd.com

4 A hajápolás alapjai Szerző: WebBeteg- B. M, 2012.4.21  http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/10967/a-hajapolas

További cikkek

Hajhullás kezelése
Kezelési módok A hajhullás kezelése, illetve annak módja, minden esetben a ritkuló haj, vagy a hajhullás okától függ. Szerencsére ma már számos gyógymód létezik. Olykor a hajhullás kezelése sebész...

Hajnövesztés
  Nagyon sok ember vágya a dús, egészséges hajkorona, bizonyos esetekben pedig az extrém gyors hajnövesztés elérése, azonban sajnos olyan, hogy azonnali hajnövesztés nem létezik. De aggodalomr...

Kapcsolódó termékeink:

Renokin Haj Revitalizáló Program

A Renokin Haj Revitalizáló Program dúsítja, selymesebbé és fényesebbé teszi a hajat, aktív alkotórészeivel hatékonyan megelőzi a hajhullást, és új haj növekedését segíti elő mellékhatások nélkül.

Renokin lashlash

A Renokin Lash Lash szempillanövesztő folyadék (5 ml) segítségével nincs többé szükség műszempillára. Igéző tekintet természetesen, lépésről lépésre.


KEZDJEN BELE A HAJNÖVESZTÉSBE!

MegrendelemKlikk ide

Klinikailag tesztelve részletek itt

 • Kik használják!

  ... Ezt a blogot inkabb a lanyok figyelmebe ajanlom.
  Muszempilla, soros, tincses, 3D 4D 20D 󾌴 Ismeros szavak? 󾰀 Igen, en is...

 • Vélemények

  Meg vagyok elégedve, ajánlom másoknak is.

  A Renokint használva tényleg megszűnik a hajhullás, sőt! Saját tapasztalatom szerint a harmadik, negyedik hónaptól kezdett igazán használni, mikor észrevettem hogy növekszik vissza a hajam. Nő létemre elég kellemetlenül éreztem magam emiatt, ezért keresgéltem valami hatásos szer után, mivel a hajbeültetés nagyon drága és nem is vállalnám. Ez volt az első amit kipróbáltam, de nem is kellett tovább keresgélnem. Meg vagyok elégedve, ajánlom másoknak is.

  - Ruth Tamara

  Ajánlom mindenkinek, aki szeretne tenni a hajhullásának megállítása ellen.

  25 évesen kezdett hátulról ritkulni a hajam. A Renokin oldatot a samponnal együtt kezdtem el használni, 3 hónap használat után a hajam ritkulása megállt. Azóta folyamatosan használom a szert, és nem fokozódott a hajhullásom. Napi 1-2-szer alkalmazom az oldatot, használata nagyon egyszerű, csak a fejbőrbe kell masszírozni. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne tenni a hajhullásának megállítása ellen. Üdvözlettel

  - Kovács Péter

  Olvasson további véleményeket…

  Bőrgyógyász ajánlásával

  Dr. Apostol Éva vagyok, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, majd a szakvizsgáig a X.ker Bőrgondozóban szereztem nagy gyakorlatot. Később a Központi Honvéd Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol neves bőrgyógyászoktól megtanultam, hogy ne csak a bőrtüneteket, hanem az egész \"embert\" vizsgáljam. 20 éve folytatok magánrendelést. Nem szokásom termékeket támogatni de a Renokint használó betegeim olyan szép sikereket értek el, hogy úgy döntöttem, szívesen adom a nevem egy ilyen termékhez, mely ráadásul bizonyítottan működik. Számomra az is megyőzo volt , hogy proDERM klinika végezte a klinikai teszteket , hasonlóan mint a L’Oreal, Revlon és Henkel termékekét is. A bőrgyógyászatot nagyon nehéz, de gyönyörű szakmának tartom, ami számomra nem csak hivatás, hanem hobby is, így a legnagyobb ajándék számomra a gyógyult, elégedett páciens.
  Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a drapostol.eva@gmail.com e-mail címen. 48 belül válaszolok Önnek.

  Ügyfélszolgálat

  Megrendelésével kapcsolatban forduljon ügyintézőnkhöz: (06) 1 999 6211
  ugyfelszolgalat@renokin.eu
  8.00-16.30 óra között


  Szaktanácsadás:

  Dr. Apostol Éva
  Kérdéseit a drapostol.eva@gmail.com
  e-mail címen teheti fel szakemberünknek, aki 48 órán belül válaszol Önnek


  100%-os pénzvisszafizetési garancia!

  Kiszállítás 24 órán belül

  Természetes összetevőket tartalmaz